perjantai 29. elokuuta 2014

Harjoitusottelu: Ilves - Blues 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Torstainen harjoitusottelu Ilveksen ja sinisten välille keräsi huikeat 980 katsojaa Hakametsän lauteille (tai siis muovipenkeille). Osasto 41 ei ollut saapunut paikalle ja tunnelma olikin perinteisen Ilves-henkinen. Tämä siis tarkoittaa, että hyvä jos katsojat vaivautuivat taputtamaan hienoille vihreäpaitojen suorituksille tai antamaan rytmiä ylivoimalla. Kannatushuudot eivät tulleet kysymykseenkään. Siinähän joutuisi käyttämään ääntään!! Ottelun tuomaripeli puhutti jälleen. Selviä jäähyjä jäi viheltämättä puolin ja toisin ja epäselviä jäähyjä vihellettiin jälleen roppakaupalla, pääasiassa Ilvekselle, kuinka ollakaan. Pari mummoa huuteli D-päädyssä tuomarille mielenkiintoisia juttuja kuten "Saunan taakse". Hyvä nähdä, että kannattajakulttuurilla on tukijoita ilman modernia kannatuskulttuuria edustavaa Osastoa...
Itse pelissä Ilvestä vietiin ensimmäisen erän aikana kuin litran mittaa, ja ainoastaan muovin heikko viimeistely piti ottelun kiikarilukemissa. Lassi Yrjölä pelasti muutaman avopaikan. Toiseen erään Ilves lähti sisuuntuneempana, ja peli tasoittui. Molemmissa päissä oli paikkoja, mutta voi sanoa, että Ilveksellä oli paremmat paikat. Erän lopussa Ilves pääsi jauhamaan ylivoimaa, ja painostus tuotti tulosta, kun Turo Asplund survoi kiekon sinisten veskarin taakse maalinedushässäkässä. Teemu Rautiainen laukoi kiekon oikealta b-pisteeltä, ja kiekko jäi pomppimaan jonnekin muovi-veskan lähettyville, josta Asplundilla on helppo työ sivaltaa kiekko muutaman senttimetrin matka maaliin. Nämä ovat kannattajalle hienoimpia maaleja, kun kiekko on näkyvissä ja niin lähellä maalia, mutta armoton hässäkkä estää joukkuetta siirtämästä kiekkoa maaliviivan yli. Sitten tulee ratkaisija, joka vapauttaa kannattajat piinasta laittamalla kiekon rysään. Kolmas erä oli melko samanlainen kuin edeltäjänsä. Molemmilla oli paikkansa, mutta ratkaisijoita ei löytynyt. Näin lukemat oli 60 minuutin jälkeen 1-0. 

Vaikka Ilveksen harjoituskausi on sujunut hyvin: täysimittaisista otteluista 4 voittoa, 1 voitto rankkarien jälkeen, 1 tappio, on huomattava, että tulokset eivät kerro ottelun koko kuvaa. Eilenkin Blues tuntui olevan joka osa-alueella Ilvestä luistimenpiirron edellä, ja ainoastaan heikko viimeistely piti espoolaiset nollilla. Kuitenkin ottaen huomioon nuoren joukkueen kasvupotentiaalin, hyvä peruspeli voisi pitää joukkuen poissa viimeisiltä sijoilta. Kokoonpano huutaa vahvistuksia, etenkin yläkertaan tarvittaisiin joku pelaaja, jolla on kyky viimeistellä tehokkasti ja toisaalta puolustus tarvitsee luottopelaajan, johon tukeutua. Nykyisen kokoonpanon Mark Hurtubisella ja Martti Järventiellä ei ole mitään asiaa Liiga-tason peleihin. Edellämainitulla on ollut muutamia valonpilkahduksia harjoituskaudella, mutta muuten mies on hidas, ja vain surffailee hyökkäysalueella. Järventie taas on ollut floppi siitä lähtien, kun hänet roudattiin HIFK:in mestaruusjoukkueesta Ilvekseen kaudeksi 2011-12.

Hyvin sujunut harjoituskausi ei kerro mitään tulevasta kaudesta. Muistellaanpas kautta 2012-13, Ilveksen synkintä kautta, jolloin joukkue lähti kauteen selvänä liigakarsijana. Harjoitusotteluissa tuli silloin neljä voittoa, ja odotukset nousivat hieman. Liiga-avauksessa selvisi sitten asioiden todellinen luonne: Kahdessa ensimmäisessä ottelussa turpiin maalierolla 10-1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti