tiistai 12. elokuuta 2014

Ilves - HC Jugra Hanty-Mansijsk 3-4 (0-1, 2-2, 1-1)

Ilveksen harjoitusottelut jatkuivat ottelulla venäläistä KHL-seura HC Jugraa vastaan. Kirjoittaneella ei ole minkäänlaista käsitystä kyseisen jengin tasosta. Paikalle oli saapunut noin 1600 katsojaa seuraamaan melko tasaista vääntöä. Ensimmäinen erä oli odottelevaa. Erän ainoa maali syntyi Ilves-vahti Joonas Korpisalon taakse ajassa 6.32. Viivalta lähtenyt kuti jäi pyörimään maalin eteen, josta Jugra-hyökkääjä pisti kiekon reppuun. Ensimmäisessä erässä yleisöä viihdytti yksi Korpisalon huikea patjavenytys, sekä Saku Salmelan muutamat näyttävät harhautukset.
Ilves on tullut tasoihin.
Ilves pääsi peliin paremmin mukaan toisessa erässä. Ensin vieraat kuitenkin iskivät illan toisensa. Maalia edelsi Ilveksen hukattu 5vs3-ylivoima ja harhasyöttö, joka vapautti venäläiset vastahyökkäykseen ja Nikita Tochitsky laukoi kiekon maaliin. Ilves tuli maalin päähän pian, kun Patrik Moisio suti Martti Järventien viivalta lähettämän kiekon verkon perukoille. Kauaa ei Hakametsän yleisön tarvinnut odottaa seuraavaa maalia. Joonas Riekkinen lähtee kuljettamaan oikeaa laitaa, ohittaa siniviivan ja syöttää keskelle. Siellä venäläisten täysin unohtamalla Konsta Mäkisellä on helppo työ sivaltaa kiekko alakulmaan ja peli on 2-2. Toiselle erätauolle mennään kuitenkin Jugran johdossa. Ilveksellä on ongelmia kiekon siivoamisessa omasta puolustuspäästään ja kiekko pomppii Andrei Chibisoville, joka ajaa maalin eteen ja liruttaa kiekon verkkoon Korpisalon längistä. Kolmannessa erässä Ilves tulee jälleen rinnalle Turo Asplundin maalilla. Helponnäköinen laukaus uppoaa jostain Jugran maalivahti Goryachevskikhin kainaloista verkkoon. Molemmilla joukkueilla on paikkoja mennä johtoon, mutta voittomaalia saadaan odottaa 56. minuutille, kun Jugra iskee 3-4 maalin edestä. Tuomaritoiminta jäi pieneen rooliin ottelussa, mutta tyypillistä suomalaista arpatuomarointia oli nähtävissä viimeisellä minuutilla syntyneessä kahakassa, josta Jugra-pelaaja sai kakkosen ja Ilveksen Moisio 5+20 päähän kohdistuneesta taklauksesta, vaikka minkäänlaista siihen viittavaa ei näkynyt uusinnoissa.

Uudet seisomakatsomot oli ilmoitusten ja maalin hajun perusteella juuri maalattu, joten niillä ei näkynyt porukkaa. Ilveksen parikymmenpäinen kannattajaryhmä oli tästä huolimatta paikalla kannustamassa omiaan.
Pieni miinus, ettei kirjoittaja saanut opiskelija-alennusta, vaikka Lippupisteen sivuilla myydään Jugra-otteluun opiskelija-lippuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti