maanantai 25. elokuuta 2014

Katsaus Ilveksen UEFA Futsal Cup-vastustajiin.

Ilves FS matkustaa Suomen mestarin asemassa 27.8 - 30.8.2014 Puolan Bielsko-Bielassa järjestettävään UEFA Futsal Cupin karsintalohkoonsa. Karsintalohkossa C on Ilveksen lisäksi kolme muuta joukkuetta, kukin oman maansa hallitsevansa mestareita.

Aloitetaan pikaiset analyysit isäntäjoukkueesta. Rekord Bielso-Biela on ensikertalainen näissä kisoissa. Vuonna 1994 perustettu seura voitti viime kaudella ensimmäisen Puolan mestaruutensa. Rekordissa pelaa liuta Puolan maajoukkueen luottopelaajia: maalivahdit Bartlomiej Nawrat ja Krystian Brzenk sekä kenttäpelaajat Rafal Franz, Pawel Machura, Michal Marek ja Artur Poplawski. Mukaan mahtuu myös Tsekin maajoukkueessa esiintynyt Jan Janovsky. Futsal-rankingissa Suomi on Puolaa 19 sijaa takana: Suomen löytyy sijalta 56, kun taas Puola on sijalla 37. Tätä taustaa vasten on Ilves haastajan asemassa, kun joukkueet kohtaavat lauantaina 30.8. Isäntäjoukkuetta voi muutenkin pitää lohkon kovimpana joukkueena.

Skotlanti lähettää karkeloihin Perth Saltiresin. Edinburghista pohjoiseen sijaitevan kaupungin joukkue on voittanut viime vuonna Skotlannin mestaruuden. Skotlannin tasoa futsalissa ei voi pitää kovin korkeana. Liigaa on pelattu vasta vuodesta 2006 ja kansainvälisessä rankingissa maata ei ole sijoitettu vähäisen ottelumäärän takia. Perth on tosin Ilveksen vastustajista ainoa, joka on pelannut UEFA Futsal Cup:ia aikaisempina kausina, ja joukkueet ovat kohdanneet UEFA Futsal Cupissa kertaalleen. Kaudella 2007-08 Ilves ja Perth pelasivat 3-3 tasapelin lohkon viimeisen kierroksen ottelussa. Tasapeli riitti Ilvekselle tuolloin lohkovoittoon, Perth (tuolloin myös lohko-isäntä) oli viimeinen. Perth taitaa olla nytkin lohkon heikoin joukkue, vaikka joukkueeseen on lainattu turnausta varten Middlesbroughista Daniel Cappallero, joka on tunnettu esiintymisestään FIFA Street-pelisarjassa. Joukkueen kokeneinta kaartia edustaa 37-vuotias brassi Pablo de Oliveira. Internetin uumenista löytyy mielenkiintoinen fakta joukkueesta: Saltires keräsi viime vuoden vastaavassa turnauksessa kuusi keltaista korttia Göteborgia vastaan mikä johti UEFA:n langettamaan 2000 punnan sakkoihin. 

Liettuan mestari FK Lokomotyvas Radviliskis. Joukkueen kotipaikka on Radviliskis, joka sijaitsee noin 100 km Kaunasista pohjoiseen. UEFA:n sivuilta ei löydy tietoa joukkueen euro-otteluista, joten oletetaan, että radviliskisit ovat turnauksessa ensimmäistä kertaa. FKLMR:n kokoonpano koostuu pelkistä liettualaispelaajista. Joukkueen pelaajista mainittakoon maalivahdit Audrius Dilys ja Erlandas Durslikas. Ensin mainittu on syntynyt vuonna 1974, ja tehnyt debyyttinsä kansainvälisille kentille jo vuonna 1994, kun taas viimeisenä mainittu on syntynyt vuonna 1998, eli Dilysin euro-debyytin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti