maanantai 18. elokuuta 2014

Kolumni: Ei maata näkyvissä

Honkalehto vasemmalla. Kuva 2006. Ilves.com
Elokuun 18. päivä on päivämäärä, jolloin Ilves-Hockey Oy nimesi Esa Honkalehdon "uudeksi" toimitusjohtajakseen. Monet kannattajat muistavat 48-vuotiaan liikuntatieteiden maisterin edellisestä toimarin pestistään Ilveksessä vuosina 2004-2010 varsin negatiivisessa sävyssä. Olihan Honkalehdon jättäessä pestinsä Ilvekselle keräytynyt miljoonaluokan tappiot. Honkalehdon seuraava pesti vuoden 2012 Helsingin yleisurheilun EM-kisojen operatiivisessa johdossa jätti noin puolentoista miljoonan euron tappiot. Silti ilves.comin tiedotteessa Ilves-Hockey Oy:n puheenjohtaja Vesa Kainulainen kertoo Honkalehdon omaavan näyttöä talouden hoitamisesta. Kainulaisen mukaan Honkalehdon pestin myötä Ilveksen kausia kestänyt työ taloutensa tervehdyttämiseksi saa nyt lisävoimia. Kerrassaan kaikkia logiikan sääntöjä ja matemaattisia kaavoja uhmaava väite, mikä kyllä todistaa miten omissa maailmoissaan Ilves-johto leijailee. Ilves-Hockey Oy:n on kerrottu tehneen viime kaudella satoja tuhansia euroja tappiota, suunnilleen saman verran kuin sitä edellisinä kausina, ja kun tähän lisätään viime jobeissaan tappiota aikaansaanut mies, niin missä mielessä uutista voisi kannattajan silmissä luonnehtia positiiviseksi? Kovin negatiivista palautetta Ilves onkin saanut uutisen myötä. Niin Facebook, Twitter kuin myös Ilvesfoorumikin ovat täyttyneet vihaisista kommenteista ja kannanotoista.


On todennäköistä, että Honkalehto oli ainoa vaihtoehto sen jälkeen kun edellinen toimitusjohtaja Timo Virolainen lähti viime huhtikuussa. Ilves-johdon omahyväinen selkäänpuukotuspolitiikka on todennäköisesti karkottanut muut kandidaatit, ja hyviä "Ilves-henkisiä" kandidaatteja on harvassa.

Keltavihreä Tampere tekee selväksi että on yksi ja sama ketä johdossa puuhastelee,  kunhan sillä ei ole negatiivisia vaikutuksia jäälle ja Vesalaisen sanoin "Tekeminen ratkaisee kaiken". Valitettavasti nykyinen johto on kiistämättä syyllinen Ilveksen ahdinkoon. Tekeminen on ollut puuhastelua ja se on näkynyt kaikkeen: Suomen menestynein jääkiekkoseura on ollut kolme kautta peräkkäin ilman playoff-paikkaa, hyviä pelaajia ei saada, parhaat pelaajat myydään jotta johdon aiheuttama velka saadaan maksettua ja katsomot ovat tyhjentyneet. Johto lupaili viime syksynäkin Sjöblomin "potkujen" jälkeen mittavia muutoksia omistuspohjaan. Vuosi myöhemmin on Vincent Manngard edelleen Ilveksen suurin omistaja enemmistöosakkuudellaan. Vaikka uusimmissa lausunnoissaan Ilves-Hockey Oy korostaa roskanpuhumisen lopettamista ja huomion keskittämistä pois taustalta, olisi lausunnoissa itsessään lopetettava paskanjauhanta.Onhan selvää, että niin kauan kuin peli ei kulje, yhä useammat katseet kiinnittyvät Takojankadun suuntaan. Nykyisellä kokoonpanolla se on ensi kaudella hyvinkin todennäköistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti