lauantai 16. elokuuta 2014

Ykkönen: Ilves - JJK 1-2 (1-1)

Lauantainen Ykkösen ottelu Ilveksen ja Jyväskylän Jalkapalloklubin välillä keräsi Tammelan lehtereille kauden toiseksi pienimmän yleisömäärän: 1730 katsojaa. Mainittakoon, että joukkueiden edellinen kohtaaminen Tammelassa keräsi 1428 katsojaa. JJK ei siis kiinnosta tamperelaisia?
Näihin tamperelaisiin voi lukea Ilveksen, joka hävisi jyväskyläläisille heikon peliesityksen jälkeen 1-2. Kausikorttilaisille ja muille Tammelan stadionin vakiokävijöille Ilveksen peliotteet eivät tulleet mitenkään yllätyksenä, onhan samaa ideaköyhää jalkapalloa tarjoiltu jo monessa ottelussa tällä kaudella etenkin kotona, vieraissa tuntuu kulkevan ihan mukavasti. 
Ottelun ainoa valonpilkku oli Jonne Hjelmin 17. minuutilla puskema 1-0-maali, joka oli Ilveksen ensimmäinen kotimaali sitten Berat Grabovcin lisäaikamaalin kesäkuun 14. päivän ottelussa FC Viikinkejä vastaan. Tässä välissä Ilves on jäänyt maaleitta kotonaan HIFK-, Haka-, Oulu- ja PK-35-matseissa. Ensimmäisellä puoliajalla JJK:lla oli monta vaarallista maalintekopaikkaa sisältäen useita läpiajotilanteita, jotka Ilveksen huippupeliä pelannut maalivahti Mika Hilander kuitenkin torjui. Puoliajan lopussa pallo pelattiin Ilves-puolustuksen keskelle JJK-pelaajalla, joka potkaisi pallon alakulmaan. Toisen puoliajan alkuun Ilves sai pallon vapaapotkusta maaliin, mutta linjatuomari liputti tilanteen paitsioksi. Päätös maalin hylkäämisestä närkästytti Itäpäädyssä, jossa kannattajat olivat jo juosseet kentän tasolle tuulettamaan johtomaalia. Noin kymmenen minuutin kuluttua pallo olikin toisen päädyn maalissa. JJK:n maali syntyi niin ikään vapaapotkusta. Ilveksellä oli puoli tuntia aikaa tehdä tasoitusmaali, mutta kuten aikaisimmissa otteluissa, Ilves hakkasi päätään vastustajan puolustukseen. Tyypillinen tilanne ottelussa: pallo pelataan alas puolustukseen, josta hätäinen syöttö kohti hyökkäyssuuntaa, mutta keltapaitoja ei ole lähimailla. Ilveksen harvat hyökkäykset syntyivät lähinnä JJK-puolustuksen hölmöilyistä. Tilannetta ei auttanut, että Berat Grabovci korvasi Matti Jokisen oikeassa laidassa. Grabovci oli auttamatta liian hidas, ei pystynyt pitämään palloa itsellään ja paras suoritus Grabovcilta olikin näyttävä mahalento juoksupallossa JJK-puolustajan kanssa. 
Tappion myötä JJK nousee viidenneksi ohi Hakan, pisteen päähän Ilveksestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti