lauantai 13. syyskuuta 2014

Liigakauden avaus
Ilveksen kannattajat järjestivät Osasto 41:n johdolla marssin Tammelan ja Kalevan rajalla sijainneesta Kivenheitosta Hakametsän hallille. Kivenheitto oli hyvä valinta lähtöpaikaksi, sillä se on jalkapallo-Ilveksenkin kannattajille tutu paikka, sijaitseehan se aivan Tammelan Stadionin vieressä. Facebookissa tapahtumaan oli ilmoittautunut 85 Ilves-henkistä (siis oikeasti, ei mitään Takojankadun pieruja) osallistujaa, ja lopullinen lukema oli suunnilleen sen tuntumissa. Kuitenkin tähän astisista marsseista suurin.
Marssi lähti liikkeelle muutama minuutti kello 17 jälkeen. Keulilla oli Osasto 41:n banderolli, jonka taakse marssijat olivat ryhmittyneet. Tässä vaiheessa jo huomio kiinnittyi lisääntyneeseen lippujen määrään. Marssin "settilista" alkoi Tammelasta tutulla "Jalankulkijat juoksee"-laululla. Tämän tahdissa käveltiin yli Teiskontien, ja pysähdyttin Kalevan kirkon eteen Liisanpuiston nurmelle ottamaan ryhmäkuva.


Marssille oli varattu mukaan paljon keltaisia ja vihreitä savuja. Ne käytettiin tehokkaasti loppuun Sammonkadun alkupäässä. Settilistaa käytiin läpi, ja nopeassa tahdissa kuultiin monta tuttua sävelmää esimerkiksi "Vihreä ja keltainen", "Maailmas' ja Kapteeni Koukku raikasivat hienosti.  Viime kauden Jokerit-pelin marssilla oli saanut tottua siihen, että kerrostaloista vittuillaan jatkuvasti. Nyt oli toisin. Sammonkadun varren taloista heiluteltiin, kivijalkaliikkeiden työntekijät tulivat kadulle vaihtamaan läpyjä ja autoilijat ja moottoripyöräilijät tööttäsivät ja näyttivät perän peukkua. Myös kulkureitille eksyneet mouhijärveläiset ottivat kuvia kulkueesta. Koko Tampereen Ilves!Hallilla tottakai ensimmäisenä silmiin pisti muuttuneet järjestelyt. Viimeksi kun kävin hallissa oli penkit vain revitty pois D1-katsomosta. Nyt katsomon taakse oli rakennettu (halvalla) väliseinä, joka erotti olutkatsomon varsinaisesta katsomosta. Seisomakatsomoa rajaamaan oli pystytetty pylväitä, joita yhdisti köysi. Alemmilta riveiltä ei oltu poistettu penkkejä. Sen sijaan ne oli tyylikkäästi huputettu, joten seisomakatsomo jatkui ylimmältä riviltä alas asti. Seisomakatsomo oli jo suhteellisen täynnä porukkaa puoli tuntia ennen pelin alkua. Kaikki istuivat vielä tässä vaiheessa, mutta pian porukkaa oli hetken päästä jo niin paljon, että seisomiselle ei ollut vaihtoehtoa. Osasto 41:n ydin näytti olevan huputettujen penkkirivien paikkeilla.
Pelin alkaessa D1 oli täynnä. Kaikki ottivat toisiaan harteista kiinni muistellessaan kesällä kuollutta Esa Kauppilaa, joka oli vakionaama Hakametsässä. Kauppila oli periksiantamaton kannattaja, joka viimeisinä vaikeina kausina on kiertänyt joukkueen perässä ympäri Suomea. 
Peli alkoi ja jo perinteeksi muodostunut "Tunnusta väriä"-chäntti lähti raikaamaan. Tässä vaiheessa menin jotenkin psyykkisesti sanattomaksi. Se ääni. Se ihmismäärä. Se hurmos. Se mitä Hakametsässä oli jo viime kaudella koettu, oli nyt eksponentiaalisesti isompaa. Tämä oli jotain...tuttua...outoa...kertakaikkiaan upeaa! Turo Asplundin tasoitusmaali ennen 1. erän puoliväliä nosti koko D-päädyn ylös penkeistään ja meteli oli korviahuumaava. Korvissa soi vieläkin, kun la-aamuna kirjoittelen tätä. Sama jatkui seuraavissa erissä, mutta harmittavasti kenestäkään pelaajasta ei tullut Hakametsän sankaria, joka olisi räjäyttänyt koko hallin kamalimpaan koskaan kuultuun huutoon. Ilves-kannattajat olivat kuitenkin edelleen huomattavasti edellä mouhijärveläisiä. Mouhijärven puolen seisomakatsomossa puolet porukasta istui, ja huputetut rivit huusivat tyhjyyttään. Muutama mouhijärveläinen eksyi Ilveksen seisomakatsomoon. Tämä kertoo joko a) kiinnostuksesta keltavihreitä kohtaan b) junttiudesta ns. halusta ihmetellä ison maailman touhuja tai c) itsesuojeluvaiston puutteesta.
Tappio ei kuitenkaan harmita upean tunnelman takia. Kiitos D1!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti