tiistai 18. marraskuuta 2014

18.11.2014 Ilves - HPK 5-2 (1-2, 3-0, 1-0)

Ilveksen ja Hämeenlinnan pallokerhon kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen päättyi Hakametsässä Ilveksen juhliin. Loppulukemat 5-2 kertoivat omaa kieltään Ipan viimeistelytehokkuudesta. Lukemat olisivat voineet olla jotain muuta ilman toisen erän tehohetkeä ja hyvin Ilves-maalilla pelannutta Juha Järvenpäätä. Illan puhuituimmiksi asioiksi jäi luokaton tuomaritoiminta ja vastustajan Eero Somervuoren sikailu.

Ottelu alkoi Ilveksen hallinnassa. Kiekko liikkui hyvin, mutta huippupaikkoja ei ollut. Kesken Ilves-painostuksen Kerhon kultakypärä Jesse Saarinen yllättää melko helpolla kudillaan Järvenpään ja peli on 0-1. Muutaman minuutin päästä nähdään liigasyksyn yksi komeimmista osumista. Ilvekselle avautuu 2vs1-hyökkäys. Kultakypärä Teemu Rautiainen syöttää toiseen laitaan Eero Savilahdelle. Tässä vaiheessa on HPK-maalivahti Joni Myllykoski jo pelattu pois, mutta Savilahti päättää nousta kiekon kanssa maalille, kiertää maalivahdin takaa ja liruttaa kiekon tyhjään maaliin. 1-1, ja Hakametsässä alkoi juhlat. Ensimmäisen erän luokattomimman suorituksen antoi illan tuomaristo. Erässä ei vihellettu lainkaan jäähyjä, vaikka aihetta oli useaan. Ilves-pelaajat tuskailivat jatkuvasti, kun vastustajan maila löytyi kainalosta tai jaloista ja hetken päästä vihreäpaita oli vedetty nurin. Muutenkin pelissä huomioni kiinnittyi HPK:n halpaan kahvakiekkoon, joka varmasti kärsi Liigan ensimmäisinä viikkoina tiukan tuomaroinnin takia. Kahvakiekko oli avainsana HPK:n toiseen maaliin. Ilveksistä Vojtech Polak sai maistaa epäoikeudenmukaisuutta, ensin Kerho-pelaajan kahvattua hänet nurin, josta käynnistyi HPK:n vastahyökkäys jonka tuloksena oli 1-2 maali. Lisäksi erässä nähtiin tilanne, jossa Ilves heitti pitkän päätyyn ja Ilves-pelaaja oli luistelemassa ensimmäisenä kiekkoon. Kaikkien yllätykseksi linjatuomari viheltää pitkän, ja pelaajat käyvät kysymässä linjurilta mistä nyt tuulee? On se joka kerta vain niin jännä huomata kuinka puuhastelua on Suomen seuratuin urheilusarja.

Kun mailahäirinnästä ei vihelletä jäähyjä, niin puhtaasta taklauksesta napsahtaa Ilvekselle kakkonen toisessa erässä. Ottelun ensimmäinen ylivoima oli onneksi huonoa jonka Ilves selvittää leikiten. Pian kuuluu kummia, nimittäin ensimmäinen jäähy Kerholle. Patrik Moisiolta vedettiin jalat Kerho-puolustajan toimesta alta ja Ilves pääsi vihdoinkin ylivoimalle. Sitä ei kauan tarvinnut pelata. Sami Sandell taistelee kiekon pois nurkasta viivassa odottavalle Polakille. Polak jatkaa edelleen Tommi Kivistölle, jonka laukaus yllättää Kerho-vahdin ja peli on tasan 2-2! Vain 15 sekuntia edellisestä Ilves pelaa kiekon nopeasti hyökkäysalueelle. Antti Tyrväinen syöttää kiekon aivan yksin maalin edessä odottaneelle Steven Zalewskille, joka laittaa kiekon kolmannen kerran HPK-maaliin. Zalewskin Ilves-uran ensimmäinen maali! Tässä vaiheessa kolme maalia taakseen päästänyt Myllykoski vaihdettiin HPK-maalilla Juuse Sarokseen. Saros pitää nollan hieman yli kaksi minuuttia. Patrik Moisio vetää kiekon kohti maalia. Saros torjuu kiekon suoraan ylöspäin, josta se tietenkin tulee pienessä kaaressa alas. Kiekko pomppii aikansa, ja lopulta ylittää maaliviivan ja Ilves siirtyi jo 4-2 johtoon oltuaan äsken maalin tappiolla. Maalia seuranneessa aloituksessa HPK-konkari Eero Somervuoren päässä pimenee. Hakametsän hurmos ja Ilveksen yllättävä nousu saa miehen tekemään erittäin härskin teon. Heti kun kiekko on pudonnut jäähän, Somervuori huitaisee mailallaan Vojtech Polakia suoraan kasvoihin. Miehelle vihelletään 2+2, mutta ulosajo olisi ollut myös paikallaan. Olihan teko täysin tahallinen ja vahingoittamismielessä tehty. Ilves ei hyödyntänyt ylivoimaansa, mutta Kerholla aukesi muutama vaarallinen paikka alivoimalla. Pääasiassa Ilveksen puolustajien kardinaalivirheistä. Toiselle erätauolle 4-2 lukemista.

Kolmas erä alkaa suvereenilla Ilveksen painostusjaksolla. Peli pyörii jopa neljän minuuttia Kerho-päädyssä, ennen kuin peli rauhoittuu. Ilveksellä oli tuona aikana useita paikkoja lisätä johtoaan, mutta niin usein Ilvekseen liitetty perisynti, liian hienon maalin yrittäminen, oli esteenä. Kerholla oli omat paikkansa, mutta Juha Järvenpäällä ei ollut vaikeuksia torjua hämeenlinnalaisten yritykset. Lopussa HPK yritti kavennusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Ilves sai kiekon kahteen kertaan tyhjiin. Ensimmäisellä kerralla Moision maali hylättiin kiekon kädellä kuljetuksen vuoksi, mutta pian sama mies oli jälleen vauhdissa ja ratkaisi ottelun, tällä kertaa sääntöjen mukaisesti. Lopputulos 5-2 ja Ilves on (yllättävää kyllä) matkalla kohti sarjakärkeä. Illan yleisömäärä oli 4782, mikä on ihan mukava määrä tiistai-peliin. 

Seuraavaksi Ilves matkustaa Turkuun TPS:n vieraaksi, ja seuraava kotiottelu on viikon päästä tiistaina Kalpaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti