sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Futsal-Liiga: Ilves FS - Riemu 4-1 (2-0)

Futsal-Liigan viidennen kierroksen ottelussa Ilveksen vieraaksi oli saapunut Jyväskylän Liikunnan Riemu. Lähtökohdat otteluun olivat selvät. Ilves sarjakärjessä 12 pisteellä, ja Riemu kahdeksantena neljällä pisteellä. Ennen lauantain kierrosta Riemulla ei ollut pisteitä lainkaan ja joukkue majaili sarjan jumbopaikalla. Ottelu pelattiin Kaukajärven Spiral-hallilla. Ottelua oli saapunut seuraamaan 115 katsojaa.

Kello 18.00 pallo potkaistiin liikkeelle ja ottelu alkoi! Ensimmäiset minuutit mentiin Ilveksen painostuksessa. Ilveksen Tatu Ahosella oli peräkkäin muutama maukas paikka, mutta mies ei hyödyntänyt näitä. Riemun vastahyökkäykset jäivät vaisuiksi. 1. erän puolessa välissä Ilveksen Tomi Lahtinen sai pallon maali-alueen vasemmalla puolella. Haltuunotto, laukaus, pallo verkossa ja 1-0. Johtomaalin jälkeen Ilveksen peli muuttui sekavaksi ja Riemu pääsi peliin paremmin mukaan. Kesken jyväskyläläisten painostuksen Ilves kääntää pelin. Pallon saa haltuun Jani Korpela, joka harhauttelee ensin puolustuksen ja sen jälkeen Riemu-vahdin pihalle, syöttää pallon tyhjän maalin eteen nousseelle Petri Grönholmille, jolla on helppo työ sijoittaa pallo tyhjiin. 2-0. Riemulla oli omat paikkansa kaventaa peli tämän jälkeen: Riemu pääsi 2vs1-hyökkäykseen, pallo pelattiin tyhjän maalin eteen, josta Riemun laukaus meni ohi. Tasoeron ja sen tuoman tunnelatauksen huomasi sinipaitojen otteissa. Tsemppi oli kovaa, mutta toisaalta pelaajat syyllistyivät turhaan tuomarien kritisointiin. Puoliajalle siirryttiin 2-0 lukemissa.

Toisessa erässä Riemu saa loistopaikan kaventaa, kun Ilves-pelaaja koskee palloon kädellään rangaistusalueella. Tilanteesta seurannut rangaistuspotku meni vuoren varmasti oikeaan tolppaan, ja sitä kautta sivurajasta yli. Nopeasti Ilves avaa jälleen pitkällä. Tällä kertaa maalilla odottaa jo kertaalleen maalin viimeistellyt Tomi Lahtinen. Mies puskee pallon tyylikkäästi ohi Riemu-vahdin ja loukkaa hieman itseään yhteentörmäyksessä maalivahdin kanssa. Kuitenkin tyylikäs maali ja peli on 3-0. Peli aaltoili päästä päähän, mutta Ilveksellä oli pienoinen hallinta. Riemu-pelaajat turhautuivat tilanteeseen ja pian yksi sinipaita ottikin keltaisen kortin estettyään maalintekopaikkaan noussuta keltapaitaa. Ilveksen oli pakko alkaa pelata varovaisemmin viisi minuuttia ennen loppua joukkueen otettua viidennen virheen. Tässä vaiheessa Riemu otti maalivahdin pois ja yritti kavennusmaalin tekoa. Yritys ei ollut tarpeeksi kovaa ohittaakseen Ilves-puolustusta. Vasta puoli minuuttia ennen loppua yksin maalille unohdettu Riemu-pelaaja onnistui ohittamaan Ilves-vahti Ojanperän. Tämä oli auttamatta liian myöhään ja Ilves pisti neljännen maalin sisään sekunti ennen loppusummeria. Tekijänä Tatu Ahonen. 4-1 täysin oikeutettu tulos.

Mielestäni Spiral on parempi paikka seurata futsalia kuin kylmä ja tunteeton Pirkkahalli. 

Tästä vielä Styntty Channelin maalikooste: https://www.youtube.com/watch?v=AKGklOaXSig

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti