perjantai 14. marraskuuta 2014

KIIMAAAA!! Viikonloppu 14-15.11.2014

Liiga: Ilves - Sport 6-1 (2-0, 1-1, 3-0)

Loppulukemat ovat tuttua luettavaa Ilveksen kannattajille. Samoin lukemin lyötiin vaasalaisille luu kurkkuun kevään 2012 karsintasarjan ensimmäisessä ottelussa. Tuolloin Sportilla ei ollut mitään saumaa yltää Ilveksen tasolle, ja sama toistui tänään. Ilves pyöritti peliä oikeastaan miten halusi ja pystyi pitämään Sportin loitolla jopa pelatessaan hieman löysemmin ottelun toisessa erässä.

Ilveksen maalinteon aloitti Teemu Rautiainen. Kultakypärä sai kiekon maalin edessä ja jäänuoliainen livahti ex-Ilves Hannu Toivosen längistä maaliin. Maalia seurasi näyttävä loikka D1:stä ja kenttää erottavaa laitaa päin. Toinen maali oli sulaa seksiä. Roope Hintz on kiekon kanssa vasemmassa laidassa. Antaa kiekon Aleksi Mustoselle, joka luistelee kenenkään estelemättä Sport-maalin ympäri, syöttää maalin eteen jonne Hintz on liukunut. Tarkka ohjaus, kiekko ohi Toivosen ja 2-0. Enempää maaleja erässä ei tullut. Ensimmäinen erä oli suvereenia Ilveksen hallintaa. 
Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Ilves pääsee pelaamaan ylivoimaa. Kiekko pelataan maalin taakse. Vojtech Polak aistii maalintekopaikan ja liukuu maalinkulmalle, jonne syöttö tulee. Polakilla on helppo työ laukoa kiekko tyhjiin. 3-0. Tämän jälkeen peli kääntyi. Ilves jäätyi totaalisesti ja Sport pääsi hallitsemaan peliä yhä enemmän. Kuitenkin vaasalaisten eivät onnistuneet luomaan yhtä laadukkaita maalipaikkoja kuin Ilves. Sportin kavennusmaali tuli lopulta ylivoimalla. Mikke Levo pelasi itsensä pihalle ja ex-Ilves Lassi Kokkala pääsi purjehtimaan vapaasti ja syöttämään maalin eteen liukuneelle Sport-pelaajalle, joka laukoi napakan rannelaukauksen verkkoon. Ilves pääsi toisessa erässä muutamiin vastahyökkäyksiin, jotka eivät tuoneet lisää maaleja. Kahden maalin johdossa päätöserään. 
Kolmannessa erässä annettiinkin vaasalaisille selkään kunnolla. Ensin Mustonen nostaa kiekon Sport-maaliin. Tilannetta edelsi Sport-puolustuksen ja maalivahti-Toivosen ajaminen pihalle tilanteesta. Tässä vaiheessa peli oli ratkeamassa ja se näkyi vaasalaisten otteissa. "Merenkurkun divariapinoiden" Mikko Pukka taklaa Hintziä suoraan selästä laitaa vasten. Tuomari nostaa kätensä vasta kun Hakametsä mylvii teosta. Rangaistukseksi Pukka saa vain 2+10 min, vaikka samanlaisesta tilanteesta lokakuun Sport-Ilves-pelissä lähetettiin Ilves-pelaaja suihkuun. Tämä ei Ilvestä lannistanut vaan kahden minuutin ylivoima käytetään hyödyksi. Saku Salmela lataa viivasta ja kiekko löytää tien yläkulmaan. 5-1. Muutaman minuutin päässä Sport-pelaajista Charles Bertrand ja raukkamaisesti myllyä aloittamaan ryhtynyt Teemu Tallberg katselevat jäähyaitiosta, kun Ilves iskee kuudennen maalin kahden miehen ylivoimalla. Tekijänä Tapio Laakso. Loppu oli kosmetiikkaa ja Ilves jatkaa hyvää saldoaan upealla voitolla kabinetti-pohjalaisista.

D1:ssä oli havaittavissa valmistautumista huomiseen paikallisotteluun. Tampere-chäntti raikui monta kertaa ja seisomakatsomoa huudatettiin Tampereen ykkönen huudoilla.

Huomenna siis jatkuu ruotsinkielisten seurojen kurnuuttaminen. 

Liiga: Tappara - Ilves 1-4 (0-0, 0-1, 1-3)

Ihanaaa, kauden ensimmäinen paikallispelivoitto ja millä tavalla! Ilves kairasi, alisti, dominoi, kuritti, luotasi, paikallisvastustajaansa suvereenilla otteella. Loppuunmyyty Hakametsä sai todistaa kuka on Tampereen uusi valtias, ja mitään vastaväitteitä en hyväksy tuolla peliesityksellä.
Ensimmäinen erä oli maaliton. Ilves hallitsi ensimmäistä kymppiä, ja läheltäpiti-paikkoja oli useita, mutta kiekko ei pomppinut kohti maalia. 1. erä oli kokonaisuutena melko tasainen. Tapparalla oli omat paikkansa, mutta kunnon paikoille mouhot eivät pääseet ja maalia kohti suuntautuneet yritykset Ilves-vahti Joonas Korpisalo koppasi helposti.
Toinen erä, pelin käännekohta. Ilves hallitsi sitä aivan suvereenisti ja ansaittu johtomaali syntyi 27. minuutilla. Mikko Kukkonen lähettää siniviivallta kiekon maalille, ja se löytääkin tiensä jostain maaliin. Välissä on kapteeni Sami Sandellin maila. Ilves ei löysää peliä, vaan painaa entistä hanakammin päälle. Tappara-puolustuksen välistä löytyi todella paljon tilaa ja Ilveksellä olikin pitkän matematiikan mukaan kolme puhdasta läpiajoa. Ratkaisut olivat näissä köyhiä, eikä Ilves päässyt tuplaamaan johtoaan. Toisen erän torjunnat 13-1 Tapparalle kertovat oleellisen. Korpisalon yksi torjunta herätti suurta hilpeyttä D-päädyssä, mutta torjuntojen tultua ilmi mouhijärveläisten ilmeet synkkenivät ja iloinen puheen sorina lakkasi. Muutenkin oli havaittavissa tietynlainen lamaannus tapparalaisissa Ilveksen johtomaalin jälkeen. Tappara-huudot ja kannustus hiljeni tai loppui kokonaan.
Kolmas erä. Ottelun ratkaisu. Tappara tulee kovaa erän alkuun, mutta tuloksetta. Erän puolivälissä Tappara ottaa rangaistuksen peluutettuaan kuutta kenttäpelaajaa säännöissä mainitun viiden sijaan. Tuota rangaistusta kuluu vain 13 sekuntia, kun Ilves juhlii toista maaliaan. Tekijänä Saku Salmela, joka sai kiekko lavassa miettiä rauhassa eri jatkomahdollisuuksia kenenkään häiritsemättä. Lopulta mies lirauttaa jäänuoliaisen ohi hölmistyneen Juha Metsolan ja vapauttaa D-päädyn juhlintaan. Kaksi minuuttia edellisestä ja Ilves lisää johtoaan. Kiekko on Ilves-ikoni Tommi Välimaalla, joka jatkaa kiekon Jiri Veistolalle. Veistola liukuu pelimiehen elkein maalille ja ohittaa tässä vaiheessa spagetin valmistukseen tarvittavaksi työvälineeksi (eli seulaksi!) muuttuneen Metsolan. Tässä vaiheessa alkoi olla jo selvää, että Ilves ottaa kolmen pisteen voiton. Kentällä mitään rentoutumista ei silti näkynyt, vaan Ilves jatkoi hyvää peruspeliään. Lopulta kultakypärä Teemu Rautiainen ratkaisee ottelun. Rautiainen purjehtii Veistolan lailla laidasta, tosin tällä kertaa hieman kauemmaksi maalista. Tiukka rannelaukaus tolpan juureen yllättää neljättä kertaa Metsolan ja peli on jo 0-4!!! 
Mitään kummallisempaa ottelussa ei enää tapahtunut. Loppuun vielä muutama huumorikakkonen Ipalle ja Mouhijärvi kaventaa yhdeksän sekuntia ennen summeria. Loppulukemat 1-4 ovat silti enemmän kuin oikeutetut. Ne ovat totuus.

Ihmiset, meillä on takana 9 pisteen viikko! Onko, onko tämä mahdollista? Onko meillä oikeasti näin hyvä joukkue, nipistäkää minua...tai älkää, tämä on vain niin mahtavaa! 

Loppuun Keltavihreän Tampereen kielipoliittinen linjaus.
 Ja jotta hauskuus ei lopu niin meille esiintyy 8onsekova16 tappara.infosta

 nää on hyviä nää naapurit. Viimekaudella 15. Pelin jälkeen huusivat joka puolella Ilveksen ylivoimaisuutta, nyt yhden paikallispelin voiton jälkeen kusi nousee taas hattuun ja alkaa faneilla taas keulia. Ilveksen johdollahan on keulinut jo puoli vuotta mukahauskojen aukomismainosten kautta. Hervantalaiset ei varmaan ymmärrä että ens kaudella on 30-v koko Ilveksen historian ainoasta ammattilais-mestaruudesta. Kaikki muut ovat tulleet joko sota- tai amatööriaikana. Yrittäkää nyt eka päästä ensin edes playoffeihin, siis niihin oikeisiin niin katsotaan sit kuinka tuollaisilla maaleilla pärjätään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti