lauantai 8. marraskuuta 2014

Topit ja flopit. Alkukausi 2014-15

Topit:

1. Nuoriso-osasto 
Paranee kuin viini vanhetessaan. Näin voisi luonnehtia Ilveksen nuorten pelaajien edesottamuksia alkukaudella. Kauden ensimmäisissä peleissä näytöt eivät olleet kummoisia, mutta mitä pidemmälle kausi eteni, sitä näkyvimmäksi osaksi Ilves-nuoriso tuli. Suoranainen dominointi nuorisolta on muutamissa peleissä auttanut Ilveksen voittoon: Sport-pelissä Ilves nousi 3. erässä tappioasemasta voittoon Roope Hintzin ja Aleksi Mustosen maaleilla. Kauden kolmannessa Pelicans-pelissä Hintz tasoitti ensin ja ratkaisi rankkarillaan Ilveksen voiton lahtelaisista. Viimeisimmästä ottelusta HIFK:iä vastaan tuskin tarvitsee mainita.

2. Juha Järvenpää
Loukkaantumisten kanssa tuskaillut Järvenpää palasi tolppien väliin korvaamaan sairastuvalle lähetettyä Joonas Korpisaloa. Järvenpää hyödynsi näytönpaikkansa ja osoitti, Ilveksellä olevan kliseisesti sanottuna positiivinen maalivahtiongelma. Torjuntaprosentti 92,81 kertoo oleellisen.

3. D1
Kannattajakulttuuri kehittyy, ja meno D1:ssä on askeleen edellä viime kauteen nähden. Kiitos kuuluu myös uusille upeille katsomojärjestelyille. 
Osasto 41 on järjestänyt onnistuneesti kauden ensimmäiset kannattajamatkat.

4. Uskottavuutta palauttamassa
Uusien pelaajien Polakin ja Zalewskin hankinnat osoittivat, että Ilveksessä saatetaan sittenkin ymmärtää panostus urheilulliseen puoleen. Toisaalta Ilveksellä näyttää vihdoinkin olevan rahaa jota käyttää.

Flopit:

1. Mark Hurtubise
Kauden 2014-15 vahvistus nro. 1 alisuoritti todella pahasti. Jo harjoitusotteluissa  Hurtubisen otteet eivät vakuuttaneet Hakametsän yleisöä ja yhdeksän ottelun tehopisteet 2+0 kertovat kaiken. Herra löysikin lopulta varusteensa Ipan pukuhuoneen ulkopuolelta ilman seuraa.

2. Lippujen hinnat 
Lippujen hinnat nousivat viime kaudesta. Halvimman peruslipun hinta yksittäiseen otteluun on 14,50 euroa. Huolimattomasti laadittu otteluohjelma on luonut peräti kolmen kotiottelun viikkoja, ja niille jotka eivät omista kausikorttia tämä on yksinkertaisesti liikaa, ja...

3. Yleisömäärät
...tästä päästään yleisömääriin. Ilves on Liiga-seuroista eniten yleisöä menettänyt seura verrattuna vuoden takaiseen yleisökeskiarvoon.. (Linkki tilastoon: http://keskustelu.jatkoaika.com/threads/ilveksen-markkinoinnin-uudet-tuulet.56174/page-5#post-5596962) Peli on kuitenkin ollut ihan hyvää, ja joukkue ei kynnä sarjan pohjia. On huhuiltu, että kausikorttimyynti olisi romahtanut täysin viime kauden huuman aiheuttamasta piikistä, mikä on todennäköistä ja selittää paljon viime ja tämän kauden lukuja.

4. Lassi Yrjölä
Nuori maalivahti pääsi näyttämään taitonsa ykkösvahti Korpisalon jäätyä kahdeksi viikoksi sairastuvalle. Yrjölä ei vakuuttanut päästämällä selkänsä taakse viisi maalia Pelicansia vastaan, ja seuraavassa pelissä kolme Jyppiä vastaan ensimmäisessä erässä, mikä oli liikaa Ilves-valmennukselle joka vaihtoi maalinsuulle Juha Järvenpään.
Yrjölä ei ole vielä valmis liigatasolle.


Kausi jatkuu ensi viikolla kolmella ottelulla.
11.11 Kalpa - Ilves
14.11 Ilves - Sport
15.11 Tappara - Ilves 

Ensi viikonlopusta on tulossa äärimmäisen kiimainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti