sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Valoa pimeyteen: Ilves - Blues 3-2 (1-0, 0-1, 2-1)

Ilves palasi voittokantaan kolmen hävityn ottelun jälkeen. Hakametsän lauantai-illassa kaatui Espoon Blues lukemin 3-2. 

Ensimmäinen erä oli kaksijakoinen. Ilves aloitti hyvin ja pääsi pelaamaan erän alkuun liki neljä minuuttia ylivoimaa Blues-pelaajan otettua 2+2-rangaistuksen korkeasta mailasta. Ensimmäinen kakkonen oli tutun huonoa ylivoimaa, mutta toinen kakkonen tuo riemua Hakametsän yleisölle. Kapteeni Sami Sandell näyttää taistelutahtoa, ja kuljettaa yksin kiekon päädystä maalin eteen ja nostaa etukulmasta sisään. Maalin jälkeen ote siirtyi vieraille, mutta tolppaa lähemmäksi "Siniset" eivät päässeet.

Toinen erä alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinen. Ilves pääsi pelaaman pitkän pätkän ylivoimaa, mutta tällä kertaa tuloksetta. Blues tasoittaa ottelun omalla ylivoimallaan. Kiekko pelataan aloitusympyrän kaarella odottavalle Otso Rantakarille, joka laukoo ihan näyttävästi kiekon etuyläkulmaan. Muutenkin toisen erän vaarallisimmat maalipaikat siunaantui vieraille.

Eero Savilahden ottama kakkonen toisen erän loppuun oli kohtalokas Ilvekselle. Jäähyä jäi pelattavaksi 35 sekuntia päätöserän alkuun. Tuona aikana Blues kuitenkin onnistui maalinteossa toistamiseen. Ilves-kasvatti Ville Korhosen veto yllätti muuten mallikkaasti pelanneen Joonas Korpisalon ja tilanne tulostaululla muuttui 1-2:een. Jotkut Ilves-kannattajista antoivat spontaanit aplodit Korhoselle, mikä oli ihan hieno ele.  Vaikka maali syntyi alivoimalla, ei alivoimapelaamista ole syyttäminen tilanteesta.
Tietynlainen masennus iski Ilveksen kannattajiin, mutta vain viideksi minuutiksi. Konsta Mäkinen vapauttaa Sami Sandellin yksin läpi-tilanteeseen. Kapteenilta tarkka sijoitus vasempaan alakulmaan ja peli on 2-2! Jälleen viisi minuuttia ja Hakametsä saa huutaa uudestaan. Kulttipelaaja Atte Pentikäinen lämmää siniviivalta kiekon noin metrin ohi Blues-maalin. Kiekko pomppaa kuitenkin suoraan maalin kulmalla odottaneelle Eero Savilahdelle, jolla on helppo työ lusikoida kiekko tyhjiin. 

Tunnelma oli pitkästä aikaa todella hyvä. D1 kannusti mallikkaasti, ja omiin korviini ääni oli selvästi kovempaa mitä aiemmissa peleissä. Tällaista sen soisi olevan seuraavissakin kotiotteluissa. Espoosta oli tullut ihan kiitettävä määrä sikäläisiä, ja äänitaso että koreografiat olivat ihan hyviä. Kuten jo sanoin Twitterin puolella, ovat he paras Ilveksen kotiotteluissa käynyt vierasryhmä tällä kaudella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti