sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Futsal-Liiga: 14.12.2014 Ilves FS - Sievi Futsal 0-1 (0-1)

Kauden toinen kotipeli Pirkkahallin "Ilves-luolassa" ja allekirjoittaneelle tämän kauden ensimmäinen siellä sitten kevään ikimuistoisten finaalien. Heti alkuun sanottakoon etten pidä Pirkkahallia ihanteellisena pelipaikkana keltapaidoille ja nimenomaan futsalia seuraamaan tulleille kannattajille. Tunnen itseni aina niin ulkopuoliseksi kun astun messukeskuskompleksin aulaan, eikä missään näy merkkiä siitä, että ollaan nimenomaan tultu seuraamaan futsalin pääsarjan ottelua. Itse kenttä on aivan perällä D-hallissa, ja sinne kuljetaan pukukoppikäytäviä pitkin, joten matkalla katsomoon saattaa hyvinkin törmätä kenttäpelaajiin tai tuomareihin.

Itse peli oli lopputuloksesta huolimatta ihan hyvää. Vastustajaksi oli saapunut Ylivieskan Sievi Futsal, jonka paidassa paluun Ilves-luolaan teki usean kauden Ilveksessä pelannut Timur Inapshba. Inapshba olikin tärkeässä roolissa miehen syötettyä ottelun ainoan maalin ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäisellä puoliajalla Sievi pääsi kokeilemaan johtonsa kasvattamista rangaistuspotkusta Ilveksen otettua puoliajan kuudennen virheensä. Veto ei onneksi mennyt edes maalia kohti. 
Merkillepantavaa oli, että molemmilla puoliajoilla pelattiin suurin osa ajasta katsomosta katsottuna oikean puoleiseen päätyyn. Ensimmäistä puoliaikaa hallitsi selvästi Sievi, mutta Ilves sitten toista. Ilves sai luotua useita hyviä paikkoja, mutta tulosta ei tällä kertaa tullut. Näin Ilvekselle toinen peräkkäinen kotitappio, mutta joukkue jatkaa hyvissä asetelmista Futsal-Liigan kakkossijalta.

Matkalla Pirkkahallista tuli ajettua Koulukadun kautta, jossa pelattiin ulkoilmaottelua Ilveksen ja maakuntajoukkueen A-junioreiden välillä. Vaikka en itse ottelua jäänyt seuraamaan, oli ottelun nostalgia ja tunnelma aistittavissa (ja Osaston liput nähtävissä) kadulle asti.
Niin ja mikä tärkeintä, Ilveshän voitti tuon ottelun 2-1!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti