sunnuntai 4. tammikuuta 2015

IlvesTeko-tapahtumassa tehtiin hyvää

IlvesTeko oli mielenkiinnolla odotettu tapahtuma. Kyseessä oli normaali runkosarjaottelu, mutta otteluliput olivat ilmaisia. Kuten arvata saattaa, Hakametsän halli oli loppuunmyyty, ja viimeiset liput oli jaettu pois viimeistään muutama tunti ennen ottelun alkua.

Tapahtuma alkoi jo iltapäivällä Ilveksen ja HPK:n alumni-joukkueiden ottelulla, mutta tuosta en tiedä sen enempää kuin että Ilves sen taisi viedä. Illan pääottelu alkoi sitten tuttuun tapaan klo 17. Jo 50 minuuttia ennen ottelun alkua käytävillä oli mukavasti porukkaa kiertelemässä hallia ja kaikesta oli aistittavissa hienon pelipäivän ainekset. Yksi illan teemoista oli köyhien jääkiekkojuniorien tukeminen ja tämä näkyi suurena lapsiperheiden lukumääränä ottelussa. Ilves lunasti lupauksensa juniorien auttamisessa, ja lahjoitti ottelun alkujuhlallisuuksissa jokaista paikallesaapunutta katsojaa kohden euron Raipe-säätiöön, joka on perustettu auttamaan vähävaraisia jääkiekkojunioreita heidän harrastuksessaan. Näin ollen summaksi saatiin hallin kokonaiskapasiteetin (7300) verran euroja tämän hienon lajin juniorityöhön. Tämän jälkeen tamperelaisuuden ilmentymä Sami Hintsanen lauloi Maamme-laulun. Ottelun suurimmaksi kohokohdaksi oli ennustettu pehmolelujen heittämistä jäälle Ilveksen tehdessä ensimmäisen maalinsa. Tätä ei tarvinnut odottaa ensimmäisen erätauon yli, vaan Vojtech Polak iski Ilveksen 1-3-kavennuksen ensimmäisen erän puolella. Sadat pehmolelut heitettiin katsomosta jäälle, josta Ilves-juniorit pelaajien ja cheerleadereiden avustuksella keräsivät lelut kiekkokasseihin.

Tunnelma oli ihan hyvää. Plussaa hienosta valomerestä, joka muodostui Ilveksen sisääntulon aikana katsojien kännyköiden valoista. Oli hienoa nähdä myös kuinka hallissa harvoin käyvät alkoivat spontaanisti kannustamaan Ilvestä eri puolilla hallia. Muu Hakametsä alkoi taputtamaan D1:n laulujen tahtiin ja kerrankin D1:n aloittama "Kuka voittaa"-huuto tavoitti Hakametsän yleisön ja vastaus "ILVES!" rävähti muutaman kerran harjoittelun jälkeen komeasti ilmoille.

Itse ottelusta: Ottelun alku ei todellakaan sopinut tapahtuman luonteeseen ja saattoi sokeerata paikalle tulleet. Kerhon salamamaalit veivät hämeenlinnalaiset ensimmäisessä erässä kolmen maalin karkumatkalle, mutta Ilves pääsi suht nopeasti peliin mukaan. Ensin Polakin pehmolelumaalilla, ja pian Saku Salmelan ylivoimamaalilla. Ensimmäinen erä siis 2-3. Toisen erän ainokaisen iskee Ilves. Illan suuri sankari Tapio Laakso syötetään vapaaseen tilaan ja mies upottaa napakan rannekudin hieman helposti ohi HPK-vahti Joni Myllykosken. Ilves oli ottanut upeasti kiinni Kerhon etumatkan ja lisää oli tulossa. Kolmannen erän alkuminuuteilla Saku Salmela saa kiekon viivassa. Laukaus on hyvä, ja löytää tiensä maaliin Myllykosken räpylän kautta. Ilves on siirtynyt johtoon! Ilves saa maalin jälkeen otteen pelistä ja vain huono viimeistely pitää Ilveksen vain yhden maalin johdossa. Lopussa Kerho pääsee kokeilemaan tasoitusta kuudella neljää vastaan, mutta Turo Asplund heittäytyy uhrautuvasti HPK-pelaajan ratkaisevan laukauksen tielle, josta kiekon saa jo kerran maaliin osunut Laakso, joka laukoo tarkasti illan toisensa tyhjään maaliin. 

Upea tapahtuma, upea nousu kolmen maalin takaa, kohti maanantaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti