UEFA Futsal Cup 2014-15


UEFA Futsal Cup on eurooppalaisten futsal-seurajoukkueiden välinen kilpailu. Siihen osallistuu kansallisten sarjojen mestarit.
Uefa Futsal Cup on järjestetty kaudesta 2001-2002 lähtien. Tätä ennen seurajoukkueet kilpailivat Futsal European Clubs Championships-nimellä kulkeneessa kilpailussa.

Ilveksen taival kohti Euroopan huippua lähtee liikkeelle "Preliminary roundilta", jossa neljän tai kolmen joukkueen lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja. Lohkoja on kahdeksan ja jokaisessa lohkossa on yksi joukkue, joka isännöi lohkoa omalla areenallaan. Ilveksen lohkossa isäntä on Rekord Bielska-Biala.

Jokainen lohkon voittaja etenee seuraavalle kierrokselle eli "Main roundille", jossa niinikään pelataan lohkoissa. Jokaiseen lohkoon sijoitetaan yksi tai kaksi Preliminary roundilta eteenpäin selviytynyttä joukkuetta. Jos Ilves voittaisi oman lohkonsa, sijoitettaisiin keltavihreät samaan lohkoon georgialaisen Iberia Star Tblisin, latvialaisen FK Nigars Rigan ja preliminary roundin lohkon H voittajan kanssa. Ottelut pelattaisiin Riikassa, koska FK Nigars Riga on ennalta määritelty lohkon isännäksi. Tällä kierroksella jokaisessa lohkossa on neljä joukkuetta. 

Lohkojen kaksi parasta etenee "Elite roundille", jossa edellisen vaiheen tapaan pelataan neljän joukkueen lohko. Lohkot arvotaan 17. päivä lokakuuta. "Elite roundille" on jo valmiiksi sijoitettu neljä joukkuetta, joten siihen ottaa osaa siis 16 joukkuetta. "Elite roundilta" urakkansa aloittaa muun muassa hallitseva mestari FC Barcelona.

Jokainen lohkon voittaja etenee semi-finaaleihin, josta semi-finaalien voittajat finaaliin. UEFA Futsal Cupin voittaja on ratkennut huhtikuun 26. päivään mennessä.

UEFA:n sivuilta tarkemmin: http://www.uefa.com/futsalcup/season=2015/


Ilveksen karsintalohkossa C on Ilveksen lisäksi kolme muuta joukkuetta, kukin oman maansa hallitsevansa mestareita.

Aloitetaan pikaiset analyysit isäntäjoukkueesta. Rekord Bielso-Biela on ensikertalainen näissä kisoissa. Vuonna 1994 perustettu seura voitti viime kaudella ensimmäisen Puolan mestaruutensa. Rekordissa pelaa liuta Puolan maajoukkueen luottopelaajia: maalivahdit Bartlomiej Nawrat ja Krystian Brzenk sekä kenttäpelaajat Rafal Franz, Pawel Machura, Michal Marek ja Artur Poplawski. Mukaan mahtuu myös Tsekin maajoukkueessa esiintynyt Jan Janovsky. Futsal-rankingissa Suomi on Puolaa 19 sijaa takana: Suomen löytyy sijalta 56, kun taas Puola on sijalla 37. Tätä taustaa vasten on Ilves haastajan asemassa, kun joukkueet kohtaavat lauantaina 30.8. Isäntäjoukkuetta voi muutenkin pitää lohkon kovimpana joukkueena.

Skotlanti lähettää karkeloihin Perth Saltiresin. Edinburghista pohjoiseen sijaitevan kaupungin joukkue on voittanut viime vuonna Skotlannin mestaruuden. Skotlannin tasoa futsalissa ei voi pitää kovin korkeana. Liigaa on pelattu vasta vuodesta 2006 ja kansainvälisessä rankingissa maata ei ole sijoitettu vähäisen ottelumäärän takia. Perth on tosin Ilveksen vastustajista ainoa, joka on pelannut UEFA Futsal Cup:ia aikaisempina kausina, ja joukkueet ovat kohdanneet UEFA Futsal Cupissa kertaalleen. Kaudella 2007-08 Ilves ja Perth pelasivat 3-3 tasapelin lohkon viimeisen kierroksen ottelussa. Tasapeli riitti Ilvekselle tuolloin lohkovoittoon, Perth (tuolloin myös lohko-isäntä) oli viimeinen. Perth taitaa olla nytkin lohkon heikoin joukkue, vaikka joukkueeseen on lainattu turnausta varten Middlesbroughista Daniel Cappallero, joka on tunnettu esiintymisestään FIFA Street-pelisarjassa. Joukkueen kokeneinta kaartia edustaa 37-vuotias brassi Pablo de Oliveira. Internetin uumenista löytyy mielenkiintoinen fakta joukkueesta: Saltires keräsi viime vuoden vastaavassa turnauksessa kuusi keltaista korttia Göteborgia vastaan mikä johti UEFA:n langettamaan 2000 punnan sakkoihin. 

Liettuan mestari FK Lokomotyvas Radviliskis. Joukkueen kotipaikka on Radviliskis, joka sijaitsee noin 100 km Kaunasista pohjoiseen. UEFA:n sivuilta ei löydy tietoa joukkueen euro-otteluista, joten oletetaan, että radviliskisit ovat turnauksessa ensimmäistä kertaa. FKLMR:n kokoonpano koostuu pelkistä liettualaispelaajista. Joukkueen pelaajista mainittakoon maalivahdit Audrius Dilys ja Erlandas Durslikas. Ensin mainittu on syntynyt vuonna 1974, ja tehnyt debyyttinsä kansainvälisille kentille jo vuonna 1994, kun taas viimeisenä mainittu on syntynyt vuonna 1998, eli Dilysin euro-debyytin jälkeen.

Ilves on suoriutunut UEFA Futsal Cupissa kansainvälisellä mittapuullla melko vaatimattomasti. Seitsemästä euro-esiintymisestä vain kaksi kertaa on Ilves onnistunut selviytynyt toiselle kierrokselle, jossa molemmilla kerroilla on tullut noutaja. Kaudella 2004-05 Ilves pelasi Cupissa ensimmäistä kertaa, jääden lohkonsa kolmanneksi voitolla lohkojumbo Inkaras Kaunasia vastaan.
Seuraavana kautena Ilves oli jälleen mukana. Tällä kertaa ei kotiin jäänyt mitään kerrottavaa, sillä tupsukorvat jäivät lohkojumboksi ilman pisteitä. Mainittakoon, että Ilveksen 0-11 voittanut Shaktar Donetsk etenki lopulta välieriin asti häviten siellä tulevalle mestarille Espanjan Boomerang Interviulle.
Kausi 2006-07 jäi väliin, mutta Ilves oli mukana jälleen seuraavalla kaudella. Ilves aloitti "main roundilta" eli 1. kierrokselta, mutta tuomisiksi ei tullut tälläkään kertaa pisteitä.
Seuraavan kerran Ilves nähtiin Euroopassa kaudella 2010-11. Joukkue aloitti urakkansa "preliminary roundilta" eli esikierrokselta. Ilves voitti lohkonsa ja etenikin 1. kierrokselle, jossa keltavihreät jäivät isojen maiden seurojen jalkoihin. 1. kierroksen lohkon voittanut italialainen Montesilvano voitti lopulta koko turnauksen. Tästä kaudesta eteenpäin Ilves on nähty vuosittain UEFA Futsal Cupissa Suomen edustajana.
Seuraavana kautena Ilves voitti toisen kerran peräkkäin oman ensimmäisen vaiheen lohkonsa edeten jälleen 1. kierrokselle, jossa edellisvuoden tapaan jäätiin nollille. 
Kaudella 2012-13 Ilves jäi katkerasti ensimmäisen vaiheen lohkoonsa sijoittuen kakkoseksi samalla pistemäärällä kuin lohkon voittanut bulgarialainen FC Grand Pro Varna. Bulgarialaisten maaliero oli kuitenkin parempi.
Kaudella 2013-14 Ilves isännöi ensimmäistä kertaa esikierroksen lohkoaan. Riemua ei kestänyt kauaan. Ensimmäisessä ottelussa Ilves puppeloi 2-4 häviön tanskalaiselle JB Gentoftelle ja kun seuraavista ottelusta tuli tasapelit, jäi Ilves tamperelaisten pettymykseksi lohkonsa jumboksi.

2004-2005 1.kierros

1. Action 21 Charleroi, 9 pts
2. Bodu Bucarest, 6 pts
3. Ilves FS, 3 pts
4. Inkaras Kaunas, 0 pts

2005-2006 1. kierros

1. Shaktar Donetsk, 9 pts
2. MNK Orkan Zagreb, 4 pts
3. Slov-Matic Bratislava, 4 pts
4. Ilves FS, 0 pts

Orkan Zagreb - Ilves FS 8-2
Ilves FS - Shaktar Donetsk 0-11
Bratislava - Ilves FS  4-2

2007-2008 1. kierros

1. Era-Pack Chrudim, 9 pts
2. Marbo Beograd, 6 pts
3. Skövde AIK, 3 pts
4. Ilves FS, 0 pts

Era-Pack Chrudim - Ilves FS 6-3
Ilves FS - Marbo Beograd 2-3
Skövde AIK - Ilves FS 6-3

2010-2011 esikierros

1. Ilves FS, 7 pts
2. Futsal BGA, 6 pts
3. ZC Excess Futsal, 4 pts
4. KF Tirana, 0 pts

1. kierros

1. Montesilvano, 9 pts
2. Nacional Zagreb, 4 pts
3. ASA Tel Aviv, 4 pts
4. Ilves FS, 0 pts

2011-2012 esikierros

1. Ilves FS, 7 pts
2. KMF Bajo Pivljanin, 6 pts
3. Croatia Berlin, 3 pts
4. Perth Saltires, 0 pts

Ilves - Croatia Berlin 8-4
KMF Bajo - Ilves FS 2-4
Ilves - Perth Saltires 3-3

1. kierros

1. Marca Futsal, 9 pts
2. City'US Targu Mures, 6 pts
3. MNK Split, 3 pts
4. Ilves FS, 0 pts

Marca Futsal - Ilves FS 6-0
City'US Targu Mures - Ilves 7-1
Ilves FS - MNK Split 2-4

2012-2013 esikierros

1. FC Grand Pro Varna, 7 pts
2. Ilves FS, 7 pts
3. Ibra Göteborg, 3 pts
4. Cardiff City FC, 0 pts

Ilves FS - Cardiff 3-0
Ibra Göteborg - Ilves FS 3-5
Ilves FS - Varna 0-0

2013-2014 esikierros

1. Hamburg Panters, 7 pts
2. Hibernians FC, 4 pts
3. JB Futsal Gentofte, 3 pts
4. Ilves FS, 2 pts

Ilves FS - JB Gentofte 2-4
Ilves FS - Hibernians FC 2-2
Hamburg Panthers - Ilves FS 2-2 Ilveksen joukkue
13 Juha Ojanperä (mv)
19 Leo Rantanen (mv)
3 Simo Martiskainen
4 Niko Stenholm
5 Teemu Alatalo
6 Petri Grönholm
7 Jarno Majamaa

9 Antti Teittinen
11 Jani Nyblom
14 Juhana Jyrkiäinen
16 Valtteri Similä
17 Tomi Lahtinen
18 Juha-Pekka Torvinen (c)
20 Tatu Ahonen


Taustat
Valmentaja Antti Teittinen
Joukkueenjohtaja Ilkka Koskinen
Huoltaja Teemu Alatalo
Media Petteri Tyni


Lähde: http://www.ilvesfs.fi/uutinen.php?id=780

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti